Kontakt DOF Fyn eller Fødevarestyrelsen ved fund af døde fugle

DOF Fyn bliver ofte kontaktet i forbindelse med fund af døde rovfugle f.eks. Havørn eller glente, som bør undersøges nærmere for dødsårsag eller blot registres. I forbindelse med fundet af død Stor Hornugle, i øvrigt den første på Fyn, opstod der på facebook en del tvivl om, hvor man skal henvende sig, og hvem der tager sig af situationen og fuglen.

På den baggrund har bestyrelsen besluttet at oprette en gruppe på 5 personer, som man kan kontakte ved fund af døde fugle, og her taler vi ikke om en solsort, som er fløjet imod ruden.

Anmeldelse om døde fuglen kan ske til:

  • Per Rasmussen: facebook administrator
  • Esben Eriksen: DOF Fyns webredaktionen
  • Niels Bomholt: Næstformand og kasserer for DOF Fyn
  • Lilly Sørensen: Havørne koordinator Fyn
  • Henrik Kalckar: Formand for DOF Fyn

Gruppen kan også findes som "Kontaktgruppen ved fund af døde fugle" under "Udvalg og grupper" i menuen til venstre på DOF Fyns web.

Fugleinfluenza

Fugleinfluenza gør imidlertid, at gruppen må tage visse hensyn for tiden. Hvis det ikke drejer sig om rovfugle eller ugler, hvor forgiftning eller anden årsag end fugleinfluenza kunne være en oplagt mulighed, så er det ikke sager, som DOF Fyns Task Force gruppe tager sig af. Det skyldes at vi anbefales ikke at røre ved fugleinfluenza smittede fugle uden sikkerhedsudstyr.
 
Derimod skal finderne selv anmelde fundet via en app eller hjemmeside, som Fødevarestyrelsen har oprettet netop til fugleinfluenza. Så vil Fødevarestyrelsen tage stilling til om de døde fugle skal indsamles. I denne weekend har vi blandt andet modtaget en henvendelse om en død og en syg Bramgås ved Flyvesandet, og her har vi på anbefaling fra DTU henvist til Fødevarestyrelsen.
 
Link til indberetning af fugleinfluenza
Tekst: Henrik Kalckar