Af Niels Bomholt.
15 forventningsfulde deltagere var mødt op på gårdspladsen ved Naturstyrelsen i Sollerup. Og turlederen, der havde været der dagen før, og hørt 5 Nattergale, var frisk, og lovede, at deltagerne fik pengene tilbage, hvis der ikke var nogen Nattergale. Turen var godt nok gratis, men alligevel.
Klar til afgang - Nattergalene venter. Foto: Lilly Sørensen.
Rask gik det til det første krat, hvor turlederen aftenen i forvejen havde hørt 2 Nattergale, som sang om kap. Denne aften sang både Havesanger, Gærdesanger, Munk og Gulbug. Lederen forsøgte sig med, at Gulbug også kaldes bastard-nattergal, men det bed ikke rigtigt på.
Videre gik det til Arreskov Sø – et sikkert sted for Nattergal – bare ikke denne aften. Men der var mange Toppede Lappedykkere på søen, og en Havørn sad på sin udkigspost.
Så gik det hen over den sumpede eng, og her kunne Henrik Tranberg fortælle om orkideerne ved Arreskov Sø. Hele 7 arter findes her – interessant.
På vej, håbet om Nattergal lever endnu. Foto: Lilly Sørensen.
Langs markvejen på Bredholt nød deltagerne det meget smukke guldagerlandskab. Også her plejer der at være Nattergale, men ikke denne aften. Til gengæld blev en Halemejserede fremvist – et fantastisk bygningsværk af strå og lav.
Guldalderlandskab. Foto: Lilly Sørensen.
Op ad den stejle bakke gik det til Sollerupvejen, og her kom som håbet Skovsnepper. Den ene drejede lige hen over os, så vi også kunne høre dens grynten og piften.
Skovsnepperne ved Sollerup som Niels Bomholt husker dem.
Turen sluttede på gårdspladsen med den flotte udsigt over engene og søen. Da der var nogen, som gjorde opmærksom på det lovede tilbagebetaling, henviste lederen til DOF-Fyns kasserer. Han fik dog ikke nævnt, at det var en og samme person.
Efterskrift
2 Dage senere havde Børge og undertegnede en nøjagtig tilsvarende tur med DOF-Fyns fuglestemmehold. Her sang 4 Nattergale ihærdigt.